Voema – Music Matters

Mikä on Voema?

Voema on Kuopiossa toimiva, konemusiikkitapahtumia järjestävä, avoin kollektiivi; konemusiikin ystävien ryhmä, jonka toiminnan tarkoituksena on järjestää konemusiikkitapahtumia Kuopion ja lähikuntien yöelämässä.
Olemme järjestäneet kuluneen viiden vuoden aikana kymmeniä tapahtumia Kuopion baareissa ja ravintoloissa (mm. Freetime, K-klubi/Resistori) sekä ikärajattomia tapahtumia Kuopion nuorisotoimen ja Kuopion Anime- ja Mangayhdistys Kamyn kanssa Kulttuuriareena 44:ssa (Voema @ Nuokkari, Animecon & Nekocon Afterparty). Olemme järjestäneet tapahtumia myös muiden, suurempien tapahtumajärjestäjien kanssa (mm, Millenium, FINRG).
Päämääränämme on tuoda esille uusia paikallisia nousevia kykyjä elektronisen musiikin saralla, sekä tarjota, ylläpitää ja kehittää elektronisen musiikin kulttuuria ja tunnettavuutta Kuopiossa.

Historia

Voeman perusti 2007 Terho Holopainen, Lauri Oittinen, Mika Vesa ja Heikki Kiviranta tarjoamaan vaihtelua Kuopion silloiseen tapahtumakirjoon. Aktiivisia ihmisiä järjestelyissä oli alkuaikoina kymmeniä, mutta porukkamme on tiivistynyt 5 aktiivisen henkilön ympärille. Lisäksi tapahtumien yhteydessä apuna on vapaaehtoisia koristeiden tekemiseen, lipunmyyntiin ja muihin tarvittaviin tehtäviin.

Konsepti

Tarjoamme konemusiikkia ammattitaitoisten, alaan perehtyneiden DJ:den johdolla. Tapahtumissamme soi pääsääntöisesti tapahtuman teeman mukaiset konemusiikin genret ja mahdollisesti myös toiveita sekä ajankohtaisia pop-ilmiöitä, mikäli ne sopivat tarjoamamme illan kokonaisuuteen.
Iltamme rakentuu yleensä 3-5 dj:n kokoamista seteistä. Illoista muodostuu näin progressiivisesti kehittyviä kokonaisuuksia, jolloin alussa soi rauhallisemmat teemat ja loppuillasta soi nopeampi musiikki ja raskaammat saundit.
Pyrimme muokkaamaan tapahtumapaikkaa myös visuaalisesti tunnelman vahvistamiseksi. Tarvittaessa teemme yhteistyötä Kuopion Keinovalo Oy:n ammattitaitoisten ihmisten kanssa.