Voema – Music Matters

Seuraava tapahtuma 1.3.2019 Voema & RTC pres. Savolaispirkammualainen-psydisco

Uusittu sivusto tulee, kun tulee!
Mikä on Voema?

Club Voema ry on Kuopiossa toimiva konemusiikkitapahtumia järjestävä yhdistys, jonka tarkoituksena on luoda konemusiikkitarjontaa Kuopion sekä lähikuntien yöelämään.

Olemme järjestäneet kuluneen kymmenen vuoden aikana lukuisia tapahtumia Kuopion baareissa ja ravintoloissa (mm. Freetime, K-klubi/Resistori, Puikkari, Onnela, 007) sekä ikärajattomia tapahtumia Kuopion nuorisotoimen ja Kuopion Anime- ja Mangayhdistys Kamyn kanssa Kulttuuriareena 44:ssa (Voema @ Nuokkari, Animecon & Nekocon Afterparty). Kesäkauden aikana olemme myös järjestäneet ulkotapahtumia. Olemme myös järjestäneet tapahtumia yhteistyössä muiden toimijoidan kanssa (mm, Millenium, FINRG, Club Syndrome, Fiktio ry, Back2Mad).

Päämääränämme on tuoda esille uusia paikallisia nousevia kykyjä elektronisen musiikin saralla sekä tarjota, ylläpitää ja kehittää elektronisen musiikin kulttuuria ja tunnettavuutta Kuopiossa.

Historia

Voeman perustivat  19.5.2007 Terho Holopainen, Lauri Oittinen, Mika Vesa ja Heikki Kiviranta tarjoamaan vaihtelua Kuopion silloiseen tapahtumakirjoon. Aktiivisia ihmisiä järjestelyissä oli alkuaikoina kymmeniä, mutta porukkamme on tiivistynyt 5 aktiivisen henkilön ympärille.

Toimintaan mukaan tuli vuonna 2013 Voeman Decotiimi, joka vastaa tapahtumien visuaalisesta ilmeestä. Lisäksi apunamme on vaihteleva joukko vapaaehtoisia koristeiden tekemiseen, lipunmyyntiin ja muihin tarvittaviin tehtäviin. Avoin kollektiivi rekisteröityi yhdistykseksi vuonna 2015.

Konsepti

Tarjoamme konemusiikkia ammattitaitoisten, alaan perehtyneiden DJ:den johdolla. Tapahtumissamme soi pääsääntöisesti tapahtuman teeman mukaiset konemusiikin genret ja mahdollisesti myös toiveita sekä ajankohtaisia pop-ilmiöitä, mikäli ne sopivat tarjoamamme illan kokonaisuuteen.

Iltamme rakentuu yleensä 3-5 dj:n kokoamista seteistä. Illoista muodostuu näin progressiivisesti kehittyviä kokonaisuuksia, jolloin alussa soi rauhallisemmat teemat ja loppuillasta soi nopeampi musiikki ja raskaammat saundit.
Decotiimi  puolestaan rakentaa koristeet tapahtumapaikkalle illan teemaan sopivaksi. Tarvittaessa teemme yhteistyötä Kuopion Keinovalo Oy:n ammattitaitoisten ihmisten kanssa.

Kuvia Voeman tapahtumista: https://voema.kuvat.fi/